dilluns, 30 de desembre del 2013

EINES PER PRESENTAR INFORMACIÓ

DESCRIPCIÓ

A classe de GITIC hem treballat diferents eines per a presentar informació, entre les quals trobem Prezi:

AMPLIACIÓ

Prezi és un programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual basada en la informàtica en núvol (programari com a servei). Prezi es distingeix per la seva interfici d'usuari amb zoom, que permet als usuaris disposar d'una visió més apropada o més allunyada de la zona de la presentació. Prezi permet als usuaris visualitzar i navegar a través de la informació dins d'un espai 2,5D.
Prezi s'utilitza com a plataforma de pont entre la informació lineal i la no lineal, i com una eina de presentació d'intercanvi d'idees, ja sigui de forma lliure o be estructurada. El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans de presentació es col·loquen sobre el llenç, i es poden agrupar en marcs. Després, els usuaris designen la grandària relativa i la posició entre tots els objectes de la presentació i com es fa el desplaçament entre aquests objectes, així com la ampliació/allunyament. Per a les presentacions lineals, els usuaris poden construir una ruta de navegació prescrita.
La presentació final es pot desenvolupar en una finestra del navegador, també permetent una presentació fora de línia amb només descarregar l'arxiu. Els usuaris que usen el Prezi públic pot editar, mostrar i descarregar els seus treballs a la web de l'aplicació, i els que paguen pel Prezi Enjoy o una llicència Prezi Pro poden crear, compartir i descarregar els arxius. Prezi també ofereix una llicència especial per a estudiants i educadors.
Vàrem haver de realitzar una presentació oral anomenada Identitat i Territori, la qual la vàrem explicar amb el suport de Prezi. La meva companya Magalí Ferreiro i jo vàrem escollir el tema de la Patum de Berga. Aquí us deixo l'enllaç de la nostra presentació:


Per una altra banda trobem el Pearltrees, que a més de ser una bona eina de presentaió, està considerada com a una eina de marcadors socials. Per tant, Pearltrees és una eina de curació visual i de col·laboració que permet als usuaris recopilar, organitzar i compartir qualsevol URL que troben en línia, així com pujar fotos i notes personals. El producte inclou una interfície visual única que permet als usuaris arrossegar i organitzen URL recollits en unitats anomenades perles que ells mateixos es poden a més organitzades en una estructura jeràrquica amb Pearltrees, la nomenclatura de la companyia per a les carpetes personalitzades que contenen perles (URL). Els usuaris del producte també poden participar en la curatela socials / de col · laboració usant una característica anomenada Pearltrees equips. 
A classe, el meu grup de treball i jo vàrem utilitzar aquesta eina per a presentar el nostre treball del Bon comunicado. Aquest és l'enllaç:
http://www.pearltrees.com/annapg3/albert-espinosa/id10113973





REFLEXIÓ

És una bona eina per a utilitar a classe. Són unes utiitats poc conegudes, tothom utlitza el Power Point o similars, però realment aquestes eines també son molt correctes i poca gent les coneix. M'agradaria que fossin més utilitzades, així que us animo a fer-les servir, ja vereu quins resultats tan positius obtendreu.
www.prezi.com
www.pearltrees.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada