dimarts, 24 de desembre del 2013

CERQUEM INFORMACIÓ DE QUALITAT GRÀCIES A SCOOP.IT


DESCRIPCIÓ
Actualment podem trobar diverses fonts per a cercar informació gràcies a la facilitat que tenim per accedir aquesta. Però no és una tasca fàcil que es pugui fer en uns minuts. Com a futurs educadors hem de ser capaços de triar i destriar correctament quina informació volem i podem utilitzar per a ensenyar als nostres alumnes.
Una eina molt correcta i eficaç és la anomenada Scoop.it
Cercar informació amb aquesta eina és molt fàcil. Es poden crear diferents temes i a cadascun d'ells els assignem unes paraules clau. Permanentment ens estaran arribant diferents notificacions d'articles de diaris, entrades de blogs, etc. que estiguin etiquetades amb aquelles paraules i que, per tant, tenen a veure amb el tema que ens interessa.
Tot allò que trobem rellevant, ho podrem scoopitejar i quedarà inclòs dins de la nostra recerca inicial i així poder tenir diferents fonts d’informació. .
A més, podrem afegir-hi comentaris i notificacions a tot allò que ens hagi interessat i ho podrem també compartir a partir de xarxes socials com Facebook o Twitter.


REFLEXIÓ
Crec que aquesta eina és fonamental com a estudiants i com ja he dit abans, com a futurs educadors, amb la finalitat de cercar únicament la informació que ens interessa amb la garantia de que sigui una informació real i de qualitat.


AMPLIACIÓ
Eva Sanagustín és dedica a redactar professionalment webs, blogs… També ha publicat llibres que parlen del marketing en mitjans socials, especialment en blogs.
En la seguent presentació ens presenta el concepte de curació de continguts. Aquest s'està popularitzant cada cop més, especialment en el sector educatiu. Però originalment estava més enfocat de cara al sector del màrketing.
Eva Sanagustín ens explica, detalladament, en què consisteix aquest procés de curació a partir de 10 passos:
1. Triar el tema a filtrar
2. Triar les paraules clau
3. Triar les fonts d'informació
4. Crear alertes per seguir les fonts
5. Determinar un criteri per a triar alguna cosa
6. Determinar com ho veurà l'usuari
7. Determinar com serà l'eina
8. Triar l'eina de publicació
9. Combinar contingut amb l'original
10. Promocionar el contingut filtrat


Per finalitzar us vull deixar la meva adreça Scoop.it: http://www.scoop.it/u/aramara-ayala-albesa



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada