Abans, a les aules, s'utilitzaven llibres, llibretes, bolígrafs, etc. fins al dia d'avui que les escoles han inclòs aquestes noves tecnologies a les aules. També hem passat de tenir unes pissarres fetes de pedra amb les quals s'escrivia amb un guix, a tenir unes pissarres electròniques (PDI).
A l'escola es treballa el procès del tractament de la informació i la recerca d'aquesta. Les noves tecnologies ens faciliten les coses, però encara ens poden causar certs problemes.
La PDI disposa d'un ordinador, d'un projector i d'un taulell tàctil, que permet interactuar directament sense utilitzar l'ordinador. Però la interacció no sempre és bo, és a dir, que no sempre facilita l'aprenentatge perque nomès treballa el que l' està fent servir (el mestre) i l'alumne també ha de formar part d'aquesta interactuació. Llavors hem de buscar activitats on es treballi la interacció tant per part del mestre i per part de l'alumne.
Els ipats a Educació infantil i Educació primària:
Fa 10 mesos aproximadament es va enllegar un projecte que consisteix en introduir les PDI i ipats a educació infantil i educació primària.
I es que es pot demostrar que quan els alumnes utilitzen aquestes noves tecnologies es mostra una elevació de la motivació per part seu, perque és una nova forma d'aprendre d'una manera més divrtit, dinàmic i diferent.
Els ipats per part del professors es varen instroduir fa 10 mesos. Es va repartir un per cap amb la finalitat de facilitar segons quina feina com ara la gestió de l'agenda compartida, la plataforma digital, l'avaluació...
Es pot dir que va ser una inversió de temps i esforç.
Posteriorment, 4 mesos després, es va introduir els ipats als alumnes d'educació infantil amb una finalitat d'eina de treball de racons, és a dir, tres cops per setmana l'aula es divideix en petits grups on en cada grup es treballen uns temes diferents. I això és més que un simple joc, perque darrere d'aquests jocs hi ha una finalitat educativa, és a dir, un aprenentatge.
Aquests materials que es fan servir són materials colorits, divertits, amb audio, etc.
També es varen introduir a l'educació primària com activitats de complementació de les assignatures (català, matemàtiques, música, etc.
En definitiva, els ipats "enganxa" als nens i fa que aquests treballin amb més tranquilitat, més entretinguts...
S'ha de tenir en compte que és un projecte molt recent però encara així està donant molt bons resultats, i que és una manera d'aprendre molt diferent i divertit al mètode tradicional.
Finalment,es podria dir, que els ipats han fet "dissabte", és a dir, que ens han ajudat a endrear-nos i a complementar-nos. Llavors afegeixo que, la tecnologia hauria d'estar a favor de l'aprenentatge.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada